joi, 12 martie 2009

samurai way

uneori staaau si ma uit in jurul meu si nu-mi vine a crede ochilor ce dobitoci suntem.
ce usor putem fi minati de la spate, ce usor putem fi facuti sa facem ce vor altii sa facem.
sa luam de exemplu religia, cred ca mai mult de 70% din lume are o religie. care ce face? exact. ne invata cum sa iubim. ba nu, de fapt asta este vopseala de pe gard. de fapt si de drept totul tine de control. controlul vointelor, controlul valorilor, controlul. ce cuvint misto. imi vine sa ma fac controlor :) si nici nu e nevoie de prea multa inteligenta ca sa manipulezi oameni... naaah, chiar de loc, uitati-va la preafericitii... si inaltpreafericitii... si la deputatii si inalt preadeputatii... te uiti in ochii lor si vezi... ceafa. exemple de "culte" sunt nenumarate in care "parinti spirituali" isi bat pur si simplu joc de niste amariti numai si numai spre binele lor. hai sa ne invirtim, poate facem o spirala, trebuie sa ne invirtim mult, ca sa fim ametiti bine de tot ca sa putem hali toate "invataturile" guruului pipi.

ia sa vedem ce "unelte" folosim... hmmm simplu: ce-ti doresti cel mai tare?
unii isi doresc viata eterna, altii sa atinga nirvana, altii pur si simplu sa faca sex. sau doar sa stie ca-i iubeste si pe ei cineva. sunt unii care vor bani, multi bani. sau victoria... victoria asta, si nu ma refer la aia de la etaju 3, e o chestie tare stimulenta. uitati-va pe stadioane. cit de usor pot fi oamenii sa calce in picioare pentru o chestie de nimic, pentru un fular sau pentru cine stie ce steag. ce trebuie sa faci? iei o multime de oameni, ii pui intr-un loc, le dai niste chestii de facut in comun, de exemplu sa urle orice anti orice si sa faca gesturi cit mai vulgare si cit mai belicoase. rezultatul e garantat. daca mai bagi si ceva alcool...
sunt atlii care pur si simplu nu vor nimic si se lasa dusi cu multimea, asa in virtutea intertiei.

cred ca e o senzatie divina sa ai control, sa fii cel care zice... de miine lasam prostimea sa inteleaga mersul pe jos, de poimiine le aratam bicicleta iar de joi le dam si sa. nu se poate sa nu ai orgasm cind detii controlul... altfel de ce se bat toti pe functiile de conducere?

da, am plecat de la una si-am ajuns la alta... evident ca am fost influentat. :P

ia uitati cum cinta cucu'
nu ne facem un sepuku?

9 comentarii:

Coyote spunea...

Asta suna ciudat din partea cuiva care sta cateva ore pe zi in curtea bisericii :))
Un intelept zicea: "fara Dumnezeu, orice ar fi permis". Ceea ce nu ar fi bine. Religia nu tine doar de control. Tine, in oarecare masura, si de asigurarea unor valori morale. Pe care (oricat de mult m-ai contrazice tu) in lipsa religiei, nu ti le-ar putea insufla nimeni. Omul stie doar de frica. Si nu e frica mai buna decat frica de Dumnezeu.

portos spunea...

Cinevaul sta in curtea bisericii... nu din cauza vointei sale. In orice caz post-ul nu se vrea atac la biserica, ci mai degraba la prostie si toleranta la manipulare.

N-ai vazut atei cu valori morale?!

Coyote spunea...

Oh, ba da, dar procentul de oameni cu moralitate mi se pare mai mare in cazul credinciosilor.

portos spunea...

Cred ca ti se pare. Moralitatea e data de cei 7 ani de-acasa, nicidecum de credinta.

Coyote spunea...

Pentru cei care au dubii: portos nu e gropar, si nici paznic la biserica :))

Coyote spunea...

Dar cei 7 ani de-acasa sunt dati de parinti, si daca undeva pe parcurs se rupe firul de 7 ani de-acasa, rata de recuperare este mai buna in cazul celor care nu sunt atei. Nu zic ca inlocuiesc valorile date de parinti, dar macar compenseaza cat de cat. Parerea mea.

portos spunea...

pentru cei care nu au dubii: saracilor!

Miezu` spunea...

oo, te-ai lansat intr-un subiect de care eu una ma feresc. avea un amic o regula: politica, religie si fotbal... stay away :)
tocmai d`aia comentez la blogul asta pe langa subiect :P

portos spunea...

offf. acest blog nu este legat de religie!!! cititi printre rinduri.